Германският таблоид „Билд” оцени високо играта на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов по време на мача на техния Енерги и Карлсруе от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Както е известно, двамата българи донесоха изключително ценна победа на тима от Котбус с 2:0. Това е едва вторият успех за „червено-белите” от началото на сезона, след като преди месец надделяха с 1:0 над Шалке 04.

Бившият защитник на Левски се разписа след асистенция на своя сънародник в 62-та минута. Нападателят пък удвои резултата в 75-та, след като Пелето му подаде перфектен пас.

Двамата получават оценка 2 за изявите си, чието тълкувание в „Билд” е „силен”. Най-високата бележка в германската скала за оценяване е 1, тя означава, че футболистът, който я е заслужил е от „световна класа”, което автоматично поставя Ангелов и Рангелов на крачка от величията в Бундеслигата.

Другият играч на Енерги, оценен с 2, е Цвитанович. Най-слабо са играли Скела и Сьоренсен – за изявите си те получават 4.

„Двойките” на Пелето и Рангелов са най-високите оценки, присъждани на български футболист в Бундеслигата от началото на сезона.