Българските футболисти на Енерги Станислав Ангелов и Димитър Рангелов донесоха втората победа за отбора от началото на сезона. Двамата отбелязаха по един гол за успеха с 2:0 над новака в елита Карлсруе в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Бившият защитник на Левски се разписа след асистенция на Рангелов в 62-та минута. Нападателят пък удвои резултата в 75-та, след като Пелето му подаде перфектен пас.

Двамата българи започнаха като титуляри в срещата и напълно заслужено останаха 90 минути в игра. Рангелов обаче бе заменен секунди преди края на двубоя.

Дуетът ни шокира сериозно набралия скорост Карлсруе и демонстрира, че няма лесно да се примири с пътя, по който Енерги е тръгнал, а именно – втората дивизия. Екснападателят на Славия на два пъти тресна гредата на гостите, а Ангелов направи това само веднъж.

През първото полувреме на „Щадион ам Фройндшафт” домакините изпитаха сериозни затруднения, като наложиха пълен контрол над събитията на терена, но им липсваше късметът при завършващия удар. Още в първата минута Пелето получи топката на 20 метра от вратата на Корнетцки, шутира силно, но кълбото се мина на сантиметри от гредата. В 23-та минута Рангелов пропиля уникален шанс за тима от Котбус – Скела центрира от пряк свободен удар, българският нападател реагира мигновено, стреляйки силно, топката уцели страничния стълб на вратата. 10 минути след това Ангелов тресна гредата след мощен удар от 22 метра. Секунди преди почивката двамата българи все още не се отказваха и продължаваха да създават работа на стража на Карлсруе – този път беше ред на Рангелов, който добре преодоля Рост от състава на гостите, но за пореден път топката удари алуминия.

Истински български шок преживя намиращият се на пето място в класирането Карлсруе през втората част на двубоя. Тогава Ангелов и Рангелов не сбъркаха. В 62-та минута нападателят центрира прекрасно отдясно, Пелето се възползва тактично от грешката в отбраната на гостите и от късо разстояние с глава отбеляза първия гол в мача. Вторият бе дело на Рангелов – в 75-та минута бившият играч на Славия бе чудесно изведен от своя сънародник, преодоля изящно Корнетцки и вкара за 2:0.

Междувременно Станислав Ангелов пък си изкара жълт картон. Това се случи четири минути, след като националът реализира първия си гол с екипа на Енерги. Секунди преди последния съдийски сигнал Рангелов бе заменен от Алонефтис.

Това е втора победа за Енерги от началото на годината. Първият успех „червено-белите” постигнаха също у дома, като победиха с 1:0 Шалке 04. Ценните три точки пратиха отбора от Котбус на 17-о място с 11 точки в актива си. Последен с 2 точки по-малко, но и мач по-малко е Дуисбург на Благой Геогриев. „Зебрите” играят утре срещу Нюрнберг.

Останалите резултати:

Щутгарт - Борусия Дортмунд - 1:2

Шалке 04 - Бохум - 1:0

Вердер - Хамбургер ШФ - 2:1

Херта - Байер Леверкузен - 0:3

Волфсбург - Айнтрахт Франкфурт - 2:2

Вчера:

Ханза - Хановер - 0:3 (0:0)

Утре:

Арминия - Байерн Мюнхен

Дуисбург - Нюрнберг