Звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов продължава да вярва, че ще стигне до трети финал на Шампионската лига. Капитанът на българския ни национален отбор вече е губил два такива (през 2002 с Байер Леверкузен и през 2009 с Манчестър Юнайтед). Нападателят вече е в България, а днес участва в инициатива за откриване на интернет сайт, който има за цел да помага на младите хора у нас.

„Аз винаги съм си притеснен, независимо къде съм. Но мисля, че събитието си заслужава и дано сме достигнали до колкото се може повече тийнейджъри. Защото все пак важното е да си споделят, да си говорят, да си общуват, и така ще си помагат, затова е направен и този сайт. Особено, ако не могат да говорят в семействата си. Стресът постоянно ни съпътства, както и мен. Такава ни е професията на футболистите, но трябва да се справяш с него, но за съжаление, понякога човек рухва, под напрежението, затова е хубаво човек да споделя. И аз не можех да споделям, но вече се научих”, сподели след официалната част на събитието Димитър Бербатов.

Футболистът бе върнат отново към финала за Шампионската лига. На въпроса, какви емоции са останали след загубения двубой, Бербо сподели: „Смесени. Тъжни най-вече, като загуби човек голям финал, за втори път – кофти, но се надявам третият да бъде успешен. Аз не съм треньор, той решава тактиката, но просто може би Барселона беше по-добрият отбор в този мач. Ами, да, целта ни беше да станем шампиони. Догодина сме пак фаворити за КЕШ и всичко останало за което се борим. Ако не сме оптимисти, закъде сме тръгнали? Нали човек трябва да мечтае, да има амбиции. Аз може и да не стигна до трети финал на Шампионската лига, но аз си го повтарям, че ще стигна. Ако не стане – такъв ми бил късметът.”

В събота българският национален отбор ще се изправи срещу Ейре в решителна среща от Световните квалификации за ЮАР 2010. Надеждите на Димитър Бербатов са свързани с пълен стадион, както и с победа на „трикольорите” ни.

„Негативизмът ни владее, но се надявам в мача срещу Ейре да отстъпи място на оптимизма. Надявам се да дойдат повече хора, а останалото е в наши ръце. Дано да излезем победител в този мач, защото ако загубим, губим всякакви шансове. Понякога се прекалява с нещата – всеки отбор може без всеки, дори и ние (Димитър Бербатов, Валери Божинов и Мартин Петров – бел.авт.). Дори и като се върнем, пак можем да загубим мача. Важното е да играем като отбор. Ще говорим с националния селекционер за позицията, на която ще играя. Аз ще кажа моето мнение, той ще каже неговото и ще стигнем до решение, което ще облагодетелства всички и ще е от полза за отбора”, добави Димитър Бербатов.

На въпрос, дали срещата с толкова млади хора, го зарежда, капитанът на тима ни отговори в типичния си стил: „Е, ами аз не съм толкова стар. Не съм първа младост, но ми е много приятно и затова съм тук и се опитвам да помагам на младите хора.”