Димитър Бербатов е част от един от най-великите обрати в историята на Манчестър Юнайтед под ръководството на сър Алекс Фъргюсън, пише клубното списание на английския шампион.

Българският нападател реализира два гола за победата на червените дяволи с 3:2 при гостуването на Блекпул на 25 януари 2011 година. До 72-ата минута резултатът бе 2:0 в полза на мандарините, но два гола на Бербатов и един на Хавиер Ернандес осигуриха драматичната победа в полза на Юнайтед.

Четири месеца след този успех отборът от Манчестър спечели рекордната 19-а титла на Англия.

Шестте исторически обрата на червените дяволи под ръководството на Алекс Фъргюсън според Инсайд Юнайтед:

- победата с 2:1 срещу Байерн Мюнхен на финала в Шампионската лига през 1999 година в Барселона (Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяр бележат за Манчестър Юнайтед в добавеното време).

- победата с 2:1 у дома срещу Шефилд Уензди през април 1993 година (успехът отваря пътя на Юнайтед към първа титла на Англия след прекъсване от повече от 25 години).

- победата с 3:2 като гост срещу Ювентус в мач-реванш на полуфиналите в Шампионската лига през април 1999 година (Юнайтед изостава с 0:2 до 10-ата минута, но успява да постигне обрат и да се класира за финала на стадион Камп Ноу).

- победата с 5:3 като гост срещу Тотнъм в мач от Висшата лига през 2001г. (на почивката Юнайтед изостава с 0:3).

- победата с 2:1 като домакин срещу Ливърпул в четвъртия кръг на турнира за купата на Футболната асоциация - 1999 г.(при 0:1 в полза на Ливърпул голове за Юнайтед след 88-ата минута бележат Дуайт Йорк и Солскяр).

- победата с 3:2 срещу Блекпул през януари 2011 година.