Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол не успя да скрие суперлативите си за българския нападател Димитър Бербатов след мача-реванш от 1/8-финалите на турнира за Купата на УЕФА.

„Шпорите” се класираха за следващия етап, след като отстраниха Брага с 3:2 с два гола на капитана на българския национален отбор и асистенция за третия. Мартин Йол изрази и задоволството си от вкараните от Бербо 19 гола, откакто се намира в Тотнъм.

„Той правеше това още докато играеше в Германия. Вероятно следващата година ще вкара 25, той е много добър”, призна наставникът след победата.

Йол коментира и бъдещето на българската звезда с думите:„Бих бил щастлив, ако имам възможността да работя с него отново. Искам той да остане в отбора, надявам се това да се случи и с Доусън и Ленън.”

„Той се движи много по терена и обикновено са му нужни само една-две секунди, за да се откъсне от противника си", каза още Йол по повод играта на Митко.

Българският нападател получи признанието дори и на треньора на Брага Жорже Коста: „Бербатов е играч, който вдъхва вяра. По европейските терени той е един от най-добрите футболисти към момента.”