Английският вестник “The Sun” е направил специален материал за българския национален нападател и футболист на Тотнъм Димитър Бербатов преди мача на „шпорите” с Нюкасъл. Изданието определя амбицията на българина, който иска да стане новият Шиърър

Като тинейджър Димитър Бербатов спеше с фланелката на Нюкасъл с номер 9 на Алън Шиърър, която той получи за своя 18-ти рожден ден. Затова, когато той дойде на „Уайт Харт Лейн” взе именно номер 9.

26-годишният българин ще има възможност да играе на „Сейнт Джеймсис Парк” в понеделник вечер. Той ще стъпи там, където Шиърър е толкова известен.

Майката на Бербо Маргарита, която е бивша шампионка по хандбал обяснява, че Димитър е носил фланелката с името на Алън Шиърър през цялото време. „Той дори спеше понякога с нея. Веднъж Митко ми каза, че неговата мечта е един ден да заиграе в Нюкасъл и да носи същата фланелка с номер 9. Шиърър беше неговият идол във футбола”. 

На „Уайт Харт Лейн” вече сравняват Бербо с Глен Ходъл и Юрген Клинсман. Той направи феноменален първи сезон с екипа на Тотнъм и стана един от най-желаните футболисти на летния трансферен прозорец.

Бербатов си играе пред блока си в Благоевград; цялото семейство Бербатови