Звездата на Тотнъм Димитър Бербатов обеща на феновете, че ще работи здраво, докато отново не вкара гол и не възвърне формата си и постиженията от миналия сезон. В интервю за This is London капитанът на българския национален отбор изрази разочарованието си от головата суша, която го е налегнала.

„Питате ме дали съм щастлив от моментната си форма? Не – категоричен бе 26-годишният футболист, който вкара само един гол за „шпорите” в последните 7 мача – Не и точно в този момент.”

„Разочароващо е когато не вкарваш. Но ако не го правя аз, останалите вършат това, за да побеждаваме, както го направихме срещу Мидълсбро за Карлинг къп. Това е най-важното в случая. Тогава всички са щастливи”, допълни капитанът на българския национален отбор.

В щаба на Тотнъм се надяват головата суша за Димитър Бербатов да свърши съвсем скоро, при това още в следващия двубой на „шпорите” срещу Астън Вила.

„Не мога да дам точна причина за формата, в която се намирам сега. Може би защитниците вече ме познават добре. Но трябва да ви кажа, че дори и да е така, това не е оправдание за мен”, допълни звездата на Тотнъм.

„Миналата година беше много добра за мен, макар да стана трудно. Но това не е оправдание и аз ще поработя здраво. Ще продължа да работя още по-усърдно, за да вкарам отново”, закани се българинът.

„Пораженията действат депресиращо, но след като загубиш, това което трябва да направиш е да вдигнеш глава и да продължиш да работиш здраво”, завърши Бербатов.

Тотнъм приема отбора на Стилиян Петров - Астън Вила, в понеделник в среща от осмия кръг на Премиършип.