Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол заяви, че Димитър Бербатов е един от играчите, за чието привличане се е борил със зъби и нокти, а впоследствие и за неговото оставане на Уайт Харт Лейн, въпреки интереса от страна на много големи отбори.

Въпреки лошия старт на шпорите във Висшата лига, медиите в Англия са впечатлени от изявите на младите играчи, които Йол привлече през лятото, като с особена сила това важи за новите покупки Гарет Бейл, Юнес Кабул и върнатия след преотстъпване Адел Таарабт.

„Адел беше много привлекателен за много други клубове в Европа, Бент в Англия, Бейл, Бербатов и Боатенг. Мога да спомена петима или шестима играчи. Смятам, че това има по-голямо значение от примерите, ако се види как играят Том Хъдълстоун, Аарън Ленън и Майкъл Доусън.”

„През последния сезон беше същото и ние имахме 60 точки. Трябва да комбинирам резултатите с развитието, дори в Арсенал няма такъв случай. Чувствам, че имаме повече талантливи играчи от всеки друг клуб.”

Мартин Йол признава, че през лятото е можел да купи Кристиан Киву, но е предпочел Юнес Кабул, тъй като смята, че в близко време той ще бъде по-добър играч от румънеца.