Нападателят Димитър Бербатов ще бъде върнат в състава на Манчестър Юнайтед за предстоящото дерби във Висшата лига на Англия с Ливърпул. Мениджърът на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън даде почивка на българския нападател и на още няколко футболисти в мача от Шампионската лига във вторник между Юнайтед и Глазгоу Рейнджърс, завършил наравно 0:0.

Тази седмица Сър Алекс направи общо десет промени в тима на Юнайтед след равенството 3:3 с Евертън миналата събота.

"Той заяви, че се чувства много добре този сезон и се наслаждава на футбола, който практикува. Бербатов ще играе в неделя", заяви шотландският специалист в петък.

"Поехме пресметнат риск със състава за мача от Шампионската лига. Разполагахме с добри играчи, способни да спечелят победата срещу Рейнджърс", каза още Фъргюсън.

Защитата на Манчестър Юнайтед ще бъде съставена от Джон О'Шей, Патрис Евра, Рио Фърдинанд и Неманя Видич. Едвин ван дер Сар отново ще бъде титуляр, а друг ветеран Пол Скоулс също ще се завърне в състава на Юнайтед за дербито с Ливърпул.

"Понякога съм като папагал, но за нас това е най-големият мач. Двубоят е различен от всички други, но не смятам, че Ливърпул ще играе защитно", добави Алекс Фъргюсън.