Нападателят на Тотнъм Димитър Бербатов призна, че би желал да радва феновете, както са го правили преди него Глен Ходъл и Давид Жинола. Именно изпълненията на българина бяха в основата на победата на „шпорите” с 2:1 над Манчестър Сити миналата неделя.

Сега Бербатов разкри своята философия пред медиите на Острова. „Смисълът на футбола е да радваш феновете. Когато твориш красиви неща на терена, и чуваш как публиката те аплодира, това те кара да искаш още и още,” каза Бербо. „Разбира се, харесва ми да вкарвам голове, но понякога можеш да извлечеш повече удоволствие от това да подадеш труден или скрит пас, който да доведе до гол, отколкото от самото попадение.”

Пред клубната програма на Тотнъм, българският национал добави: „Това е просто моето мнение, но аз така обичам да играя. Когато излизаш на терена, трябва да си спокоен и концентриран върху играта, да се опитваш да радваш хората.”

„Ако вярваш в своите способности, тогава се чувстваш доволен. Знам всичко за традициите на Тотнъм да се играе красиво. Говорил съм с бивши играчи на клуба и с феновете и те са ми разказвали за футбола, който са показвали някога Давид Жинола и Глен Ходъл – това са играчи, които се наслаждават на играта,” завършва Бербатов.