Гол на Димитър Бербатов постави началото на драматичния обрат на Тотнъм при гостуването на Уест Хем. Българският нападател вкара за 3:3 в 89-тата минута. Вдъхновени от попадението на Бербатов съотборниците му се вдигнаха на щурм довел до победното попадение. Негов автор стана Пол Сталтери. Голът за 4:3 бе отбелязан в продължението на мача.


В 16-тата минута Карлос Тевез подаде вляво на Марк Нобъл и той от около 18 метра вкара за 1:0. В 41-вата асистиралият за първия гол аржентинец сам се разписа от пряк свободен удар. Преднина от 2:0 за „чуковете”

Тотнъм започна по-активно второто полувреме. В 51-вата минута Лий Бойър фаулира Аарън Ленън в наказателното поле. С перфектно изпълнение Джърмейн Дефоу намали резултата. Десетина минути по-късно Аарън Ленън подаде към намиращия се в наказателното поле Тийму Тайнио и той с удар с десния крак изравни резултата.

В 85-тата минута Карлос Тевез центрира от пряк свободен удар към Боби Замора, той от точката на дузпата прати топката в десния ъгъл на Робинсън. Преднина от 3:2 за възпитаниците на Алън Кърбишли.

В 89-тата минута настъпи часът на Димитър Бербатов. Антън Фърдинанд фаулира Абел Траабт от Тотнъм на малко повече от 18 метра от вратата. Българският национал застана зад топката и с десния крак изстреля топката в горния ляв ъгъл на Робърт Грийн.

Вдъхновени от гола на Бербатов „шпорите” се вдигнаха на финален щурм. Победното попадение за Тотнъм дойде в даденото от съдията продължение. След изпълнение на корнер топката попадна в Джърмейн Дефоу на границата на наказателното поле. Той намери влезлия като резерва Пол Сталтиери на 6 метра от голлинията и той не сгреши.
Невероятна победа с 4:3 за Тотнъм в лондонското дерби!