Звездата на Тотнъм Димитър Бербатов смята, че не струва 11 млн. паунда, информира английският таблоид „Сън”. Капитанът на българския национален отбор заяви, че е шокиран от сумата, която специалистите дават за него към момента – 40 милиона.

„Миналото лято, когато „шпорите” ми казаха, че ще дадат за мен 11 млн. заявих, че те не са с всичкия си. Сега се оказва, че струвам 40 млн., което е нереално”, допълни нападателят.

Изданието припомня още, че клубовете от Премиършип вече са похарчили около 300 млн. паунда за трансфери, което е със 100 млн. повече от миналата година.

„Сън” посочва, че има и хора, които не одобряват това и дори замесват името на българина. Мениджърът на Бирмингам Стив Брус каза, че според него звездата на Тотнъм се е изявявал много по-добре в Байер Леверкузен, отколкото през последния сезон.

„Парадоксът е в това, че в Германия вкарвах повече голове и играх още по-добре, но няма как там да бъдеш оценен толкова високо, колкото в Англия”, каза Бербатов.

Българинът добави още, че е много щастлив в Тотнъм и за пореден път даде да се разбере, че благодари на Манчестър Юнайтед за интереса, но едва ли ще напусне „шпорите”.

„Самият аз не съм очаквал миналият сезон да се развие толкова добре за мен. Пристигнах тук като резерва и се наложи да се боря за място с играчи като Джърмейн Дефоу и Роби Кийн. Поставих си основна цел и трябваше да съм сигурен, че ще съм сред титулярите. Сега атмосферата в отбора е страхотна”, допълни Димитър Бербатов.