Отборът на Алки, с българския нападател Костадин Башов в състава си, победи гостуващия Ермис с 1:0 в мач от петия кръг на плейофите за оставане в първа дивизия на кипърското футболно първенство.

С успеха тимът от Ларнака събра 38 точки и си гарантира мястото в елита пред следващия сезон преди последните срещи от баражите.

Башов беше един от най-активните за домакините и на два пъти беше близо до гола, но ударите му преминаха на сантиметри край целта. Той получи лека травма след сблъсък с вратаря на съперника Йоргос Пападопулос в 71-ата минута и беше три минути по-късно беше заменен от Христодулос Кунтуретис.

Единственото попадение в срещата реализира бившият полузащитник на Черноморец Бургас Ектор Гонсалес след самостоятелен пробив в дясно в наказателното поле и удар от малък ъгъл между краката на вратаря Пападопулос.

Българският защитник Йордан Петков цял мач за Ермис, който се нуждае от домакинска победа в последния кръг срещу Еткикос Ахна, за да си гарантира място в елита и през следващия сезон.

Тимът от Ахна е лидер в четворката от отбора в баражите за оставане с 39 точки и гарантира мястото си в първа дивизия още преди два кръга.

Ермис има 35 точки, а последен и засега изпадащ с 34 точки е АЕП Пафос, който в последния кръг приема Алки.