Българинът Иван Бандаловски записа пълни 90 минути при успеха на белгийския му тим ОХ Льовен. Бандаловски и компания победиха с 3:0 като гост отбора на Еупен в плейофа за оцеляване в белгийската Джупилер Про Лига.

Бандаловски остана на терена цял мач, а два гола за ОХ Льовен отбеляза съотборникът му Алесандро Церигиони. 21-годишният нападател изведе Льовен напред в резултата в 45-ата минута, след асистенция на Лукас ван Ееноо. Така първото полувреме приключи с преднина от 1-0 за тима на Иван Бандаловски.

Началото на второто полувреме бе убедително за ОХ Льовен, след като само 9 минути след подновяването на играта пак Церигиони реализира за 2:0 в полза на гостите. Алесандро Церигиони се възползва отлично от асистенцията на Кени Томпсън във въпросната 54-ата минута.

Всичко за домакините от Еувен приключи в средата на полувремето, когато влезлията като резерва Бьорн Рютинкс вкара третия гол за ОХ Льовен. 33-годишният Рютинкс отбеляза за 3:0 в 63-ата минута.

Така ОХ Льовен стигна до успеха, след като преди дни направи равен 0:0 с обора на Мускрон-Перувелц. Еувен пък записва второ поредно поражение, след като на 4-и май падна като гост на Сейнт Трюиден с 2:3.

В другия мач от плейофа Мускрон-Перувелц победи като домакин с 2:1 тима на Сейнт Трюиден.