Байерн Мюнхен е готов да оферира Манчестър Юнайтед за футболиста на тима – Димитър Бербатов. Английският таблоид News of the world информира, че сред вариантите за българския нападател е баварският гранд.

Въпреки интереса от страна клубове от Висшата лига, Бербатов едва ли би желал да продължи кариерата си в друг английски тим. Вместо това, бившият нападател Тотнъм може да се завърне отново в Германия през лятото, пише още изданието.

Преди да се присъедини към Тотнъм, Димитър Бербатов има пет сезона с екипа на немския Байер Леверкузен.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън купи нападателя за 30 милиона паунда преди две години, а според информацията на таблоида, ситуацията тепърва предстои да се развие. В статията се припомня и фактът, че към „червените дяволи” ще се присъедини и нов нападател – мексиканецът Хавиер Ернандес.

Димитър Бербатов има още две години преди да изтече договорът му с Манчестър Юнайтед. Обикновено футболистите започват преговори за нови контракти в този момент, но в случая това още не се е случило, което според изданието е поредният признак, че клубът иска да продаде капитана на българския национален отбор.

Преди ден Димитър Бербатов сподели, че не иска да напуска тима. Вчера той се появи в игра през второто полувреме срещу Манчестър Сити, като замени Уейн Рууни в 75-та минута на двубоя.

Със своите 12 попадения през сезона, българинът се нарежда на 11-о място в голмайсторската листа на Премиършип.