Звездата на Арсенал Андрей Аршавин зае петото място в класацията за продадени фланелки с имената на футболисти, състезаващи се във Висшата лига на Англия за миналия шампионат, което след края на сезон 2008/2009 бе окупирано от нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

Тогава Бербатов бе счупил клубния рекорд за най-скъп трансфер и логично бе предизвикал огромен интерес сред феновете на червените дяволи. След слабия си дебютен сезон обаче продажбите на екипи с името на бившия български национал са спаднали сериозно и той дори не е попадал в топ 10 за миналата кампания, като това е най-сериозния срив в класацията.

Освен Бербо, от десетката за миналия сезон са отпаднали още двама играчи - Тио Уолкът от Арсенал и Нани от Манчестър Юнайтед, както и играещият вече в Испания Кристиано Роналдо, пише „БиБиСи”.

За втора поредна година номер едно по продадени екипи е бил нападателят на Ливърпул Фернандо Торес. На второ място в подреждането се е изкачил неговият съотборник Стивън Джерард, а трети вече е бил Уейн Рууни от Юнайтед.

Четвърти и пети най-продавани са били двама играчи на Арсенал - Сеск Фабрегас и Андрей Аршавин, следвани от звездите на Челси Франк Лампард и Дидие Дрогба.

Останалите трима в челните десет са Майкъл Оуен от Манчестър Юнайтед, Джейми Карагър от Ливърпул и Карлос Тевес от Манчестър Сити.

Топ 10 на играчите с най-много продадените фланелки за сезон 2009/2010:
1. Торес
2. Джерард
3. Рууни
4. Фабрегас
5. Аршавин
6. Лампард
7. Дрогба
8. Оуен
9. Карагър
10. Тевес


Топ 10 на играчите с най-много продадените фланелки за сезон 2008/2009:
1. Торес
2. Роналдо
3. Джерард
4. Рууни
5. Бербатов
6. Фабрегас
7. Аршавин
8. Уолкът
9. Нани
10. Лампард


Топ 10 на играчите с най-много продадените фланелки за сезон 2007/2008:
1. Роналдо
2. Джерард
3. Торес
4. Рууни
5. Фабрегас
6. Тевес
7. Ван Перси
8. Карагър
9. Адебайор
10. Нани