В първия мач от 2-я кръг на Първа Бундерслига Енерги Котбус измъкна равенство при гостуването на Хановер, след като двата отбора не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0.

Станислав Ангелов игра 90 минути за Енерги, докато Димитър Рангелов бе тактически сменен в 86-та минута, тъй като неговият отбор бе останал с 10 човека на терена и в игра бе пуснат защитник.

Хановер игра много по-добре, но нападателите на отбора нямаха късмет да отбележат попадение в мрежата на Тремел, който се представи отлично.

Единствените две по-опасни положения пред вратата на домакините бяха създадени от Рангелов. В края на първото полувреме той се измъкна от защитниците на Хановер и изскочи сам срещу Енке, но страничният съдия свири засада. В 77-та минута бившият футболист на Славия стреля отдалеч, но вратарят успя да се намеси и да предотврати топката да навести мрежата.

Отборът на Енерги завърши мача с човек по-малко, след като Зиебиг бе изгонен за втори жълт картон в 84-та минута.

Това е първа спечелена точка за Енерги Котбус, както и за Хановер, тъй като двата отбора претърпяха неприятни загуби в първия кръг на новия сезон в Първа Бундеслига.