В мач от 24-ия кръг на руското първенство Амкар Перм отстъпи у дома на Терек с 0:1. Единственото попадение в мача падна в 42-ата минута, а негов автор стана Иванов.

За домакините като титуляри стартираха Благой Георгиев, който е бивш играч на тима от Грозни и Георги Пеев. Пеев остана на терена до 69-ата минута и беше заменен от Якубко.

Благой Георгиев си заработи жълт картон в 45-ата минута на двубоя. След поражението Амкар са на 7-ото място с 35 точки. Терек са на 13-ото място с 22 точки.

В първите минути на мача Пеев беше доста активен и създаде две чисти голови ситуации. По-атрактивната беше в 7-ата минута, след като проби и центрира от дясно към Фегор Огуде, но вратарят Ярослав Годзюр спаси по великолепен начин.

В 23-ата минута Благой Георгиев тресна горната греда от фаул, а само след още две минути опита още един път късмета си от подобна ситуация, но този път топката прелетя високо.

Три минути преди края на мача за пореден път опита шанса си да вкара с далечен удар, но вратарят за пореден път се намеси качествено. В един момент остана впечатление, че топката е преминала голлинията, но реферът не реагира.

Българският защитник на домакините Захари Сираков пропусна двубоя поради травма.

"Той почувства мускулни болки, а след вчерашната тренировка мина прегледи и се наложи да пропусне битката днес. Очакванията са ни до седмица да се завърне в строя", заяви след срещата наставникът на Амкар Черчесов пред официалния сайт на клуба.