Отборът на Амкар Перм записа поражение на старта на руския шампионат. Тимът, в който се състезават трима български играчи, загуби с минималното 0:1 като гост на гранда ЦСКА Москва. Горчивият привкус от поражението за състава от Перм дойде заради момента, в който падна единственият гол – продължението на срещата.

Мартин Кушев, Захари Сираков и Георги Пеев започнаха като титуляри и останаха на терена до последния съдийски сигнал.

Столичани стартираха мача много по-концентрирано и поеха инициативата в началните минути на срещата, но след това Амкар започна да се събужда и също направи няколко добри атаки към противниковата врата.

През второто полувреме Георги Пеев и Мартин Кушев показаха, че могат да изненадат сочения за фаворит в двубоя тим, но топката така и не влезе в съперниковата врата.

В 66-та минута кълбото се оказа в мрежата на Амкар Перм, но главният рефер забеляза, че Томаш Нецид си помогна с ръка, за да насочи топката и в крайна сметка не зачете попадението.

Точно когато по всичко личеше, че Амкар все пак ще успее да удържи мача и да вземе точката, ЦСКА реализира. В третата минута от продължението Кейсуке Хонда се разписа за крайното 1:0.