Бившият футболист на Ливърпул Алън Хансен смята, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън не може да разчита на Димитър Бербатов. Въпреки че е водач в голмайсторската листа на Премиършип за този сезон, българинът продължава да получава критики, а и нерядко остава на резервната скамейка в мачовете на „червените дяволи”.

Според Алън Хансен, колумнист в The Telegraph, нападателят ще остане резерва и във втория четвъртфинален двубой от Шампионската лига срещу Челси. Мачът е тази вечер на „Олд Трафорд”. Юнайтед спечели първата среща с 1:0 преди седмица.

Бившият футболист на Ливърпул смята, че по-важното от 21-те гола на Димитър Бербатов, са трофеите и затова българинът не заслужава съчувствие. Сър Алекс Фъргюсън ще излезе тази вечер с най-добрия си състав, а след титулярите не попада Бербатов.

„Мениджърът трябва да има пълно доверие в един играч, за да го пуска в най-големите мачове”, пише Хансен, който не пропусна да отбележи, че Димитър Бербатов все пак е „футболист от висока класа и с класическа техника”.

„Бербатов е феноменален талант и трябва да бъде един от титулярите, но ако той иска да започва във всеки мач, ще трябва да каже това с действията си”, смята още Алън Хансен.

Специалистът се опитва да сравни Бербатов Хавиер Ернандес, който създава впечатлението, че се раздава на 100 процента във всеки мач, за разлика от българския нападател.

„Бербатов е много по-лаконичен. Друг проблем е, че Бербатов трябва да преодолее, ако иска да си върне титулярното място, чудесното партньорство, което има между Рууни и Ернандес, което изглежда по-добро това между Рууни и Бербатов”, се казва още в коментара на Хансен.