Българският футболист на Борусия Дортмунд Михаил Александров изрази в интервю за „Гол линия” надеждите си скоро да заиграе в титулярния състав на „жълто-черните”. „Няма невъзможни неща. Времето е пред мен”, каза младият талант, който в момента е в Слънчев бряг, където провежда подготвителен лагер с юношеския национален отбор на страната ни до 19 години.

„Борусия е голям клуб с амбиции и традиции, но сега са изпаднали в криза. Дано по-скоро се измъкнат от нея. Иначе смятам, че Бундеслигата е едно от най-добрите и силни първенства в света”, обясни юношата на ЦСКА и добави, че се чувства отлично в Германия. „Очарован съм, условията ми тук са страхотни. Тренирам с първия отбор, но когато не съм в групата, се подготвям с по-малките, за да не губя формата си”, разказа тийнейджърът.

Александров разкри, че звездите на Борусия са изключително земни и добри хора и често му помагат. „Много ми помагат. Тренирам с удоволствие с тях, защото те не са от тези, които ти се карат постоянно, когато грешиш. Напротив окуражават ме, вярват в мен”, каза халфът.

Мишо Александров е възхитен и от германската публика. „Много е хубаво, защото тук във всеки играеш пред препълнени трибуни. Феновете живеят с отбора и винаги са с него – в добро и лошо. На тренировките също се събират много хора”, обясни полузащитникът.

„Времето ще покаже, дали ще бъда титуляр. Важното е да съм жив и здрав и да показвам най-доброто от себе си. Тук в Германия ако успееш да удовлетвориш изискванията на треньора, ще получиш веднага възможност да играеш. Времето е пред мен”, каза Александров и добави: „Томас Дол е много приятен човек”.

„Надявам се от следващата година да започна да говоря по-свободно на немски”, сподели бившият халф на „армейците”. „На ЦСКА не им достигна само късмет - в 96-та минута да им вкарат гол с полуасистенция на вратаря... Момчетата се раздадоха. Заслужаваха да продължат”, коментира Александров.