Новият треньор на Рома Зденек Земан заяви, че столичният клуб е неговият последен шанс да постигне голям успех в своята кариера. 65-годишният специалист наследи Луис Енрике на ветровитата позиция (той ще бъде 3-ия треньор на тима от 2009 г. насам – б.р.), след като спечели промоция в Серия А с Пескара.

Чешкият наставник е с легендарен статут в Италия заради атакуващия футбол, който проповядва, но все още не е постигал значими успехи като треньор, въпреки предишните си престои в Лацио, Наполи и още веднъж Рома.

„Постигнах съгласие с ръководството на Рома, че ще водя тима през следващия сезон“, каза Земан. „Отдавна не съм дете и знам, че това е последният ми шанс. Веднъж вече работих тук, но за жалост не постигнах онова, което си бях поставил като цел.“

„Това последната ми възможност да постигна нещо голямо с важен тим – важен тим с амбиции. Искам да благодаря и на Пескара. Клубът ми позволи да се насладя на добър сезон благодарение на големя си ентусиазъм и здравата работа“, додаде наставникът на „римските вълци“.

„Дали Рома ще бъде като Пескара? Може би. Надявам се да мога да повторя нещата, които свърших при тях. Това не е предателство. Имах договор за една година, а след нея станах свободен агент. В сърцето ми винаги ще има място за Пескара“, завърши Земан.