Треньорът на Милан Кларънс Зеедорф продължава да настоява, че не поглежда позицията на тима във временното класирането въпреки четвъртата поредна победа, дошла след 1:0 над Катания.

Сега „росонерите“ разполагат с 48 точки, колкото имат Лацио и Торино. И трите отбора изостават на 3 точки зад 6-ия Парма и на 6 от 5-ия Интер.

„Винаги съм казвал, че не гледам класирането, понеже знам нашето положение. Остават ни важни мачове до края и трябва да ги изиграем“, каза Зеедорф. „Представянето ни беше достатъчно, тъй като играхме като отбор – бяхме агресивни и целеустремени. Играхме красиво само в отделни моменти, но това може да се случи срещу отбори, които се опитват да рушат играта. Катания заслужава поздравления, защото така и не се отказа до края. Същото се случи и срещу Дженоа – трябва да сме достатъчни спокойни, за да взимаме верните решения. Например имаше ситуации, при които играч, който е един срещу един, подава на друг, срещу когото има двама противници. Трябва да контролираме мачовете.“

„Доволен съм най-вече от духа на футболистите, който ни позволява да печелим точки. Ще поработим върху подобряването на стила ни и запазването на постоянство през всичките 90 минути. Сега отборът играе по-компактно и има по-добро взаимодействие между линиите. Това ни помага за отбраната. Това е един процес и не мисля, че може да преминем през него бързо. За да се вдигнем от ситуацията, в която бяхме изпаднали, обаче се искат характер и кураж, а този отбор ги показа“, завърши Зеедорф.