Българският национал Ивайло Чочев беше голямата фигура за своя Палермо в последния мач на тима за 2017 г. Халфът отбеляза изключително важното първо попадение за успеха с 3:0 в домакинството на Салернитана. 

А колко важен беше голът на българина преди почивката показва фактът, че успокоителният втори такъв дойде при съвсем различни обстоятелства на терена. Гостите от Салерно вече бяха с човек по-малко и обезверени, когато Гаетано Монакело удвои десет минути преди края. А в края Мато Яяло само заби последния пирон в ковчега на съперника. 

Иначе Чочев започна като титуляр, след като около месец лекуваше травма. Той остана на терена през всичките 90 минути, а попадението му дойде в 30-та. Тогава българинът се разписа с хубаво изпълнение след точно подаване на Александър Трайковски. 

В тези минути Салернитана играеше добре, но ударът от родния футболист беше смъртоносен. При този резултат дойде и почивката, а интригата съвсем умря в 53-та минута. Тогава Луиджи Витале от състава на гостите получи директен червен картон и те бяха тотално обезверени до края. 

И логично инкасираха и второ попадение. То беше дело на Монакело в 80-та минута, а асистенцията отново беше на македонеца Трайковски. Така след 2:0 последните минути просто се доиграваха. И въпреки това в последните секунди на продължението Мато Яяло оформи крайното 3:0 за сицилианците. 

След тази развръзка Палермо си осигури първото място след края на мачовете през 2017 г. с 39 точки. Това е с цели пет повече от третия Емполи, който засега е най-високо в зоната на баражите. Салернитана остава в средата на таблицата с 26 точки.