Бившият френски национал Кристоф Дюгари посрещна трансфера на Марио Балотели в Ница с огромна доза скептицизъм. Според него италианецът няма как да повтори възраждането, което Хатем Бен Афра показа с екипа на южняците през миналия сезон.

Настоящата звезда на Пари Сен Жермен прекара над половина година извън футбола, след като парафира с Ница през януари 2015 година, понеже вече имаше мачове за Хъл Сити и резервите на Нюкасъл. Въпреки това през сезон 2015/2016 той се завърна с гръм и трясък на голямата сцена и си заслужи трансфер в ПСЖ.

Балотели се надява на нещо подобно след неудачите, които го преследват, откакто бе продаден на мърсисайдци. Дюгари обаче не вярва, че чудото може да се случи за втори път.

„Балотели? В сравнение с него Бен Арфа изглежда като момченце от църковен хор. Жан-Пиер Ривер е интересен и интелигентен президент, но не съм убеден, че направи правилен избор“, заяви Дюгари.

„Беше му абсолютно наложително да подпише с нападател. При Балотели ситуацията обаче е от типа „двойно или нищо“. Сами ще познаете дали той ще се върне към предишното си ниво. В главата му обаче не светят всички лампи (намек, че на Балотели му липсва интелект – б.р.). Според мен вече е твърде късно за него“, отсече бившият нападател.