Мъжете винаги се чудят какво да подарят на съпругите си за празника им на 8 март. Е, явно бившата звезда на Милан и Челси Майкъл Есиен е надминал всички очаквания и е зарадвал половинката си, като ѝ е купил... футболен отбор. 

Красивата Акосуа Пуни Есиен вече е горд собственик на аматьорски отбор от Италия. Тя притежава контролния пакет акции на третодивизионния Комо, като търгът за тях е бил миналата седмица, а днес всичко е вписано в регистрите. 

Цената на клуба, който е седми в третата дивизия на Апенините и може да се бори за завръщане в професионалния футбол, е била 237 хил. евро. По всяка вероятност именно Майкъл е платил тази сума, за да зарадва жена си, която била влюбена в красивия Комо и не спирала да му се наслаждава, докато ганаецът играеше за Милан. Разстоянието до там е само 50 км. 

"Много съм горда, че ще съм част от един такъв клуб, който има 110-годишна история", пише г-жа Есиен в официалната си позиция около придобиването на акциите. В цената на покупката не влизат тренировъчната база и емблемата на клуба.