Отборите на Торино и Интер не успяха да излъчат победител в един от най-интересните двубои от 29-ия кръг на Серия А. Дербито, което премина през серия от обрати приключи при резултат 2:2.

Загубените две точки от страна на „нерадзурите” могат да се окажат сериозен удар по амбициите на тима за място в Топ 4, тъй като всички отбори пред Интер все още не са изиграли двубоите си от кръга.

Слаб мач за домакините изигра стражът Джо Харт, който имаше вина и при двете попадения на Интер. В крайна сметка обаче, гостите от Милано не успяха да се възползват от колебливата му игра и да се поздравят в крайния успех.

Двата тима оправдаха очакванията за много попадения. Освен четирите гола, феновете по трибуните видяха още много интересни ситуации и куп пропуски пред двете врати.

Резултатът в мача бе открит от Жофри Кондогбиа в 27-ата минута. Той получи топката след изпълнение на тъч, овладя и с лекота премина през куп бранители на Торино, за да навлезе в наказателното поле и да отправи удар по диагонала с левия крак. Първоначалоно Джо Харт успя да парира изстрел, но в крайна сметка допусна тя да пресече голлинията.

Радостта на гостите обаче трая твърде кратко. Още в 33-ата минута Торино успя да изравни резултата след изпълнение на статично положение. След центриране от корнер, най-съобразителен в накзателното поле Даниеле Басели, който с глава бе точен.

През втората част „биковете” съумяха да направят и пълен обрат. Той дойде в 59-ата минута, когато Афри Акуа вкара страхотен гол. След бърза атака по дясното крило, Акуа получи на границата на наказателното поле и без никакво забавяне я прати във вратата с техничен и точен изстрел.

И този път обаче, изравняването дойде много бързо. Само три минути след второто попадение на Торино, Интер също реализира. В герой за гостите се превърна Антонио Кандрева, който се възползва от нова грешка на Джо Харт. След центриране отляво, англичанинът излезе неразчетено и не успя да избие топката. Коженото кълбо попадна в Кандрева, който с мощен шут по диагонала я прати в опразнената от вратаря врата.

Във временното класиране Интер засега остава пети с актив от 55 точки, докато Торино е десети с 40.