Новото попълнение на Ювентус Мирко Вучинич заяви, че е отишъл при бианконерите, тъй като е бил посъветван така от шефа на черногорския футбол и легенда на Милан Деян Савичевич.

„Появиха се няколко статии, свързващи ме с Ювентус, тогава Савичевич ми се обади. Той ми каза, че ако има шанс да премина в Ювентус, той каза, че няма какво да мисля, защото Юве е Юве”, каза доскорошният нападател на Рома.

„Не е важно кой вкарва головете, важно е да се вкарват голове, така че отборът да може да печели.”

„В Рома също играх отстрани и не мисля, че някой играл на тази позиция има повече попадения от мен през миналия сезон. Аз вкараха 10 в Серия А, което не беше малко.”

„Както и да е, нека говорим за резултатността отново, когато играя като централен нападател”, заяви още Мирко Вучинич, който в 200 мача за Рома вкара 63 гола, а в Ювентус започна да бележи още от първите контроли, в които взе участие.

Деян Савичевич пък придоби световна известност с екипа на Милан, където игра в славната генерация от 1992 до 1998 година, след като през 1991 година стана шампион на Европа с Цървена звезда под ръководството на Люпко Петрович.