С два гола на Артуро Видал Ювентус удари Лацио с 2:0 и направи огромна крачка към скудетото в 32-ия кръг на Серия А, след като увеличи аванса си пред втория Нпаполи на 8 точки. Така торинци се нуждаят от 3 победи в оставащите 6 кръга, за да спечелят титлата на Италия предсрочно.

За тежкото гостуване на „римските орли“ Антонио Конте заложи на Мирко Вучинич в атака, а Клаудио Маркизио игра почти зад гърба на черногореца. Федерико Пелузо пък замести контузения Джорджо Киелини в центъра на отбраната.

Лацио обаче стартира по-добре мача, като Антонио Кандрева и Ернанес успяваха да внесат напрежение между защитата и полузащитата на гостите. Двамата комбинириха добре в началните минути и Джанлуиджи Буфон трябваше да се намеси решително при тежък изстрел на бразилеца.

Само след 8 минути игра обаче „старата госпожа“ получи дузпа, след като Лорик Кана повали Маркизио в наказателното поле. Щатният изпълнител Видал нямаше проблеми от бялата точка и леко преодоля Федерико Маркети за 1:0.

Оттам нататък мачът се разви изцяло по вкуса на Юве, който доминираше напълно със своите 6 полузащитници. Стефан Лихтщайнер бе много активен по фланга и често създаваше проблеми на „лациалите“ с включванията си.

Играчите на Владимир Петкович обаче съвсем не се бяха предали и бяха близо до изравняването при две изпълнения на ъглови удари. „Бианконерите“ показаха класа и успяха да удвоят аванса си още през първата част. В 27-ата минута Михаел Сиани се засуети с топката в своето наказателно пое, а Видал се възползва, като копна технично над Маркети за 2:0.

След почивката Лацио излезе като прероден. Римляните натиснаха много сериозно, но грешникът Сиани не успя да вкара след изстрел с глава от десетина метра. Буфон бе на мястото си и с изключителна намеса не позволи на Лацио да се върне в мача.

Маркизио пропусна добър шанс в другия край на терена, но през втората част Юве бе доволен просто да задържа топката и по този начин да лишава домакините от възможности за изравняване. Креативността на Лацио рязко снижи след средата на полувремето и шампионите заслужено си тръгнаха с трите точки.

Така Ювентус дръпна на върха със 74 точки, докато втория Наполи е с 63. Лацио пък заема 5-ото място с 51, колкото има и градския съперник Рома.


szólj hozzá: Lazio vs Juventus 0:2 MATCH HIGHLIGHTS