Отборът на Рома не допусна изненада и победи Удинезе с 3:2 в мач от 28-я кръг на Серия А. Успехът за „римските вълци“ обаче не бе от най-леките. Съставът, воден от Франческо Гуидолин, успя да затрудни максимално домакините.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Първото попадение в полза на Рома падна в 22-та минута. Миралем Пянич направи двойно с Жервиньо, бившият играч на Арсенал стреля, но вратарят Скуфет отби, при добавката обаче Франческо Тоти бе точен за 1:0. Това бе шесто попадение за капитана на Рома от началото на сезона.

В 30-та минута домакините успяха да поведат с два гола. След много добра контраатака, Жервиньо изведе Матия Дестро, който реализира за 2:0.

Само минута по-късно Удинезе имаше чудесен шанс да намали разликата чрез Антонио Ди Натале, но стражът Морган Де Санктис демоснтрира класа и осуети усилията на нападателя.

Гостите от Удинезе започнаха много силно второто полувреме. В 51-та минута Джампиеро Пинци отне топката в центъра на терена от Франческо Тоти, стигна до наказателното поле и стреля за 2:1.

Малко по-късно отново Ди Натале можеше да доведе мача до равенство, но вратарят на Рома не позволи.

В 69-та минута Василис Торосидис с премерен удар отдалеч вкара в далечния ъгъл на вратата.

Шурмът на Удинезе продължи. В 80-та минута след центриране от корнер, вратарят на Рома изби първоначалния удар към мрежата си, но след това Душан Баста оформи крайното 3:2.

След успеха Рома заема второто място във временното класиране с 61 точки, с три пред Наполи. Удинезе е на 14-а позиция с 31. Лидер е Ювентус със 75 пункта.