Отборът на Торино не успя да победи Фиорентина в мач от последния 38-и кръг на Серия А. Двата състава завършиха при 2:2, а в края на срещата Торино изпусна златен шанс да хване пътя към Лига Европа, след като пропусна дузпа. Същевременно Парма победи Ливорно без проблем с 2:0 и така финишира на 6-а позиция в класирането с 58 пункта. Торино остана на 7-о място с 57 точки.

Двубоят между Фиорентина и Торино започна доста динамично, но въпреки това зрителите не станаха свидетели на попадения през първата част. В 10-ата минута Джозепе Роси стреля опасно, но без успех, а малко след това Хуан Мануел Вергас опита късмета си, но ударът му бе отразен.

Всичко по-интересно в мача се случи през втората част, когато зрителите станаха свидетели на цели 4 попадения, а и на изпусната дузпа. В 57-ата минута Хуан Куадрадо нахлу в наказателното поле, бранител тръгна да го блокира, а той падна. Съдията прецени, че има основания да отсъди дузпа, а точен от бялата точка бе Джузепе Роси. Торино обаче не се примири и в 67-ата минута стигна до изравняване. Алесио Черчи центрира от дясно към Марсело Ларондо, който от близка дистанция направи 1:1.

В 79-ата минута Хуан Куадрадо изведе Ребич на добра позиция, а той не сгреши за 2:1. Торино стигна до ново изравняване в 84-ата минута след гол на Ясмин Куртич от фаул. В добавеното време гостите получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, но Алесио Черчи изпусна от бялата точка.

Фиорентина запази 4-а си позиция с 65 точки.

ВИДЕО!

Същевременно в другия мач от значение за борбата за 6-о място Парма мина без проблем през Ливорно, като се наложи с 2:0. И двете попадение бяха дело на Амаури и паднаха през втората част. Първо в 62-ата минута Антонио Касано центрира от корнер, а Амаури се оказа най-съобразителен и с глава откри за 1:0, а 10 минути преди края на срещата същият играч се отчете с ново попадение. След центриране от дясно, Амаури игра с глава, но вратарят спаси, при добавката с крак обаче ударът му не бе отразен.

ВИДЕО!

Така Парма спечели 6-а позиция с 58 точки, а Ливорно напусна групата на майсторите, след като финишира на 20-о място с 25 пункта.