Отборът на Милан победи с 2:1 Сасуоло в мач от последния 38-и кръг на Серия А. Възпитаниците на Кларънс Зеедорф завършиха с успех, но въпреки това не успяха да спечелят квота за Лига Европа, тъй като завършиха на 8-о място в класирането.

Головете за успеха бяха дело на Съли Монтари и Найджъл де Йонг. Почетното попадение на Сасуоло вкара Симеоне Заза от дузпа.

Началото на мача бе мечтано за Милан, който поведе още в 2-ата минута с гол-шедьовър на Съли Монтари. Попадението падна след скоростна атака на „росонерите“, минала през центъра. Джанпаоло Пацини получи добър пас, пусна към Монтари, който отправи бомбен удар, който нацели десния страничен стълб на вратата на Сасуоло, а след това описа невероятна траектория и се оплете в мрежата за 1:0.

Въпреки ранния гол обаче гостите не се отказаха и в 9-ата минута удар на Лоренцо Ариалдо, като по чудо не се озова във вратата.

В 21-ата минута Джанпаоло Пацини отбеляза, но голът му бе отменен заради засада, а 6 минути по-късно Найджъл де Йонг покачи на 2:0 след прекрасно изпълнение на фаул.

През втората част на срещата темпото падна в значителна степен, но все пак Стефан Ел Шаарави на няколко пъти застраши вратата на Сасуоло. На свой ред, присъединилият се към елита през миналата година тим също се отчете с някои положения пред вратата на „росонерите“, които обаче не бяха оползотворени.

В 89-ата минута на срещата Сауоло получи право да изпълни дузпа за некоректна игра на Матия де Шилио. Повторенията обаче показаха, че съдията е сгрешил в преценката си. Точен от бялата точка за Сасуоло бе Симеоне Заза.

ВИДЕО!

Същевременно и двата състава не успяха да завършат срещата в пълен състав, след като Филип Мексес бе изгонен за втори жълт картон, а Матия де Шилио напусна с директен червен картон в самия край на мача, при отсъдената дузпа за Сасуоло. Преди това Паоло Канаваро бе отстранен от игра.

Така Милан завърши с победа сезона, но не успя да спечели квота за Лига Европа. „Росонерите“ останаха на 8-а позиция с 57 точки, а Сасуоло е 17-и с 34.

Всички резултати от 38-я кръг:

Катаня – Аталанта 2:1 ВИДЕО

Дженоа – Рома 1:0 ВИДЕО

Ювентус – Каляри 3:0 ВИДЕО

Киево – Интер 2:1 ВИДЕО

Фиорентина – Торино 2:2 ВИДЕО

Лацио – Болоня 1:0 ВИДЕО

Наполи – Верона 5:1 ВИДЕО

Парма – Ливорно 2:0

От вчера:

Удинеде – Сампдория 3:3