Гостуващият Милан доста се поизмъчи за победа срещу Катания, но все пак я постигна с 3:1 в среща от 15-ия кръг на Серия А. Играчите на Масимилиано Алегри изиграха безумно слабо първо полувреме, но след изгонването на Пабло Бариентос в 49-ата минута и гол от засада на Стефан Ел Шаарави успяха да обърнат резултата.

„Росонерите“ заложиха на идентичен състав на онзи, който победи с 1:0 Ювентус в миналия кръг, като и тогава те получиха правото да изпълнят изключително спорна дузпа. Ачерби замени Марио Йепес в центъра на отбраната, като Робиньо отново бе предпочетен пред Пацини в ролята на централен нападател.

Милан започна доста мудно двубоя, като в действията на тима липсваше каквато и да е бързина и логично Катания успя да открие в 11-ата минута. Франческо Лоди вдигна топката от ъглов удар, а бившият играч на Юве Никола Легроталие с глава разстреля Марко Амелиа.

Въпреки изоставането си „росонерите“ по никакъв начин не промениха поведението си на терена, като за 45 минути успяха да стигнат до няколко разбърквания в наказателното поле на Мариано Андухар. При най-опасното от тях Боатенг и Ночерино последователно стреляха към вратата от 7-8 метра, но и двата удара бяха блокирани.

След почивката гостите получиха неочаквана помощ от съперника си, след като в 49-ата минута Бариентос изрита грубо Ночерино и заслужено получи втори жълт картон. Милан веднага вдигна, макар и не с много, темпото на игра, само четири минути по-късно изравни. Де Шилио проби отдясно и центрира на близката греда, където Робиньо чукна топката наляво към Ел Шаарави, а младият италианец отблизо нямаше как да сбърка. Повторенията на ситуацията обаче недвусмислено показаха, че Фараона се е намирал в засада, но така или иначе попадението бе признато.

Още в следващото нападение Даниеле Орсато се опита да компенсира грешката си, след като за очевиден фаул срещу Ел Шаарави в дъгата на наказателното поле вдигна жълт картон за симулация на нападателя.

Това обаче не помогна кой знае колко на объркания тим на домакините и в 56-ата Ел Шаарави намери Кевин-Принс Боатенг пред наказателното и с хубав удар в долния ляв ъгъл халфът вкара първият си гол за сезона.

До края на мача „росонерите“ профукаха още няколко изгодни възможности да убият окончателно интригата, но в 83-ата Рикардо Монтоливо нацели десния стълб след продължително меле в пеналта, а пък в добавеното време на мача Боатенг бе изгонен с директен червен картон за много груба проява.

Тогава на сцената отново излезе Ел Шаарави, който пое топката отляво, влезе в наказателното поле и с техничен фалцов удар в далечния ъгъл не даде шанс на Андухар.


szólj hozzá: Catania vs Milan 1:3 GOALS HIGLHIGHTS

Така Милан изпревари Катания и вече е 7-и с 21 точки, докато домакините отстъпиха до 9-ото място с 19.