Лидерът Ювентус разби с 4:0 Рома като домакин в последния мач от 34-ия кръг на Серия А и е много близо до титлата, след като по-рано в неделя преследвачът Милан не успя да бие Болоня у дома.

Така бианконерите увеличиха преднината си на върха на три точки, но и имат преднина от преките срещи с росонерите, а до края на сезона има само четири кръга.

Юве поведе светкавично с 2:0 в самото начало на мача с два гола на Артуро Видал в 4-ата и 8-ата минути.

Лошите моменти за Рома в първия половин час обаче не свършиха дотук и в 26-ата минута вратарят на гостите Мартен Стекеленбург получи директен червен картон, след като спъна за дузпа откъсващия се Клаудио Маркизио.

Андреа Пирло за малко щеше да изпорти 11-метровия наказателен удар, след като позволи изстрелът му да бъде отразен от влезлия принудително на мястото на изгонения Стекеленбург - Джанлука Курчи, но успя да догони топката и да я довкара за 3:0.

Четвъртият гол в мрежата на Рома заби изработилият дузпата Маркизио с коварен диагонален удар от над 20 метра разстояние в 53-ата минута.

Поражението в Торино смъкна тима на Луис Енрике на шесто място в Серия А, след като джалоросите записаха 6 загуби в последните си 8 гостувания. Юве пък е на само 9 точки разстояние от първа титла в последните няколко години.


Juventus 4-0 Roma - All Goals by goalsarena2012-3