Рома победи с 3:1 като гост Интер в мач от втория кръг на Серия А и записа първата си победа под ръководството на новия-стар старши треньор Зденек Земан.

Алесандро Флоренци даде преднина на вълците в 13-ата минута, но в последните секунди на първата част новото попадение на нерадзурите Антонио Касано вкара първия си гол за тима от Милано за 1:1.

Повиканият за мача с България италиански национал Пабло Освалдо изведе гостите отново напред в резултата в 67-ата, а бразилецът Маркиньо оформи крайното 3:1 в полза на Рома 9 минути преди края.

В добавеното време на мача Освалдо пък бе изгонен, след като получи втори жълт картон в 91-ата минута.

Друг футболист от селекцията на Италия - Федерико Балдзарети, пък получи контузия в 55-ата минута и сигурно няма да може да играе за Скуадра Адзура в София в петък.

 

Наполи излезе на второ място, след като надделя с 2:1 у дома над Фиорентина. Неаполитанците дръпнаха с 2:0 с попадения на Марек Хамшик и Блемир Дземали, а Стеван Йоветич се разписа за лилавите три минути преди края.

 

В друг двубой от Калчото Лацио победи с 3:0 у дома с два гола на Мирослав Клозе (39' и 82') и един на Антонио Кандрева (56'), който се разписа с феноменален удар от над 30 метра. Орлите са на трето място в класирането с пълен актив от 6 точки, колкото имат и водачите Ювентус и Наполи.

Втора победа за сезона записа и новакът Сампдория, който би с 2:0 у дома Сиена с попадения на Макси Лопес (45') и Даниеле Гасталедело (68'). Точен за гостите бе Симоне Вергасола в 62-ата минута.

 

Катания надделя трудно като домакин с 3:2 срещу Дженоа, а Парма би с 2:0 на свой терен Киево.

Каляри, който се завърна на остров Сардиния, след като игра последните си мачове от миналия сезон в Триест, стигна до 1:1 у дома срещу Аталанта.