Отборът на Рома се изкачи на шеста позиция в подреждането на Серия А, след като победи със спорен гол за 1:0 като домакин аутсайдера Бари, който се бори да не изпадне през настоящия сезон.

„Римските вълци” стигнаха до попадение още в 30-та минута и успяха да удържат преднината си до последния съдийски сигнал. Епизодичните опити на Бари да стигне до изравнителен гол изправиха на няколко пъти нокти домакините.

Още в 19-та минута Рома можеше да поведе в резултата, но капитанът Франческо Тоти изпусна да отбележи от дузпа, свирена за нарушение в наказателното поле срещу Бориело.

В 30-та минута обаче грешката бе поправена. Жуан успя да се възползва от центрирана топка от фаул, за да отбележи за 1:0. Попадението бе зачетено, въпреки че имаше съмнения за засада. Вратарят на Бари се контузи след съприкосновението с бразилеца.

Франческо Тоти и Марко Бориело опитаха още няколко пъти да отбележат. В самия край на мача Касети успя да спаси своя тим, след като блокира удар на съперников играч.

В друг мач от 16-я кръг на Серия А Каляри се наложи с категоричното 3:0 нас Катания, който пък остана с едва 9 души на терена. Хеттрик за домакините записа Нене.

Останалите резултати от Серия А:

Болоня - Милан - 0:3

Рома - Бари - 1:0

Бреша - Сампдория - 1:0

Каляри - Катания - 3:0

Лече - Киево - 3:2

Ювентус - Лацио - от 21.45

от събота:

Дженоа - Наполи - 0:1

Палермо - Парма - 3:1

Удинезе - Фиорентина - 2:1