Рома се класира за финала на турнира за Купата на Италия след като победи с 3:2 Интер в среща-реванш, състояла се на стадион „Джузепе Меаца“. Първият двубой между двата тима се игра през януари, като тогава „вълците“ отново победиха Интер, но с 2:1. Така след общ резултат 5:3, възпитаниците на Аурелио Андреацоли достигнаха до финала, където трябва да премерят сили с Лацио.

Решителната среща ще се проведе на Стадио Олимпико на 26 май.

Срещата-реванш определено покачи адреналина на феновете на двата отбора, като им предложи цели 5 гола, както и много запомнящи се отигравания.

Двубоят започна с натиск от страна на Рома, като само бдителността и добрият рефлекс на стража на Интер Самир Ханданович спаси „нерадзурите“ от попадение в първите минути на срещата. Още в 3-ата минута Маркиньо получи топката в наказателното поле, след една атака на „вълците“ развила се като по учебник, но Ханданович спаси. Последваха още няколко хубави атаки, но брилянтният страж на Интерс спаси тима си и при тях.

Последваха силни минути за домакините, а в 21-ата минута услията им дадоха резултат. Матео Ковачич постави началото на хубава атака, която мина през центъра. Последва хубава комбинация между халфа и Рикардо Алварес с по едно подаване пред наказателното поле на гостите. Алварес пусна умел пас към дебнещия в наказателното поле Джонатан, който откри – 1:0.


Inter Milan 1-0 AS Roma (Coppa Italia) by fasthighlights-2012

Последваха още няколко хубави атаки за „нерадзурите“, като в основата на всички тях бяха Есекиел Скелото и Томазо Роки.

В минутите след тези ситуации, Рома наложи известен натиск, като с добри изяви се отчете обичайният заподозрян Матия Дестро, а за пореден път в този мач Самир Ханданович спаси Интер от гол.

В самия край на полувремето Алесандро Флоренци изпробва късмета си, но и този път „вълците“ не можаха да изравнят.

През вторите 45 минути футболистите на Аурелио Андреацоли бяха далеч по-активният отбор на терена. В 52-ата минута на срещата страстите на терена се разгорещиха, като при една от ситуациите Даниеле де Роси и Рикардо Алварес влязоха в конфликт, но своевременната намеса на главния съдия тушира емоциите. Само минута след тази ситуация Торосидис изпусна едно от най-чистите положения в мача за Рома. Минута след това, в 54-ата, Матия Дестро изравни. Де Роси започна една атака от средата на терена, комбинира с Ерик Ламела, който пусна пас към, нахлуващия в наказателно поле Дестро, който бе безкомпромисен – 1:1.


Inter Milan 1-1 AS Roma (Coppa Italia) by fasthighlights-2012

В 69-ата минута отново Дестро бе в прегръдките на своите съотборници. Де Роси пусна пас на ляво към Федерико Балдзарети, той комбинира с Дестро, който се разписа за втори път – 2:1. Веднага след това попадение голмайсторът бе заменен от Додо.


Inter Milan 1-2 AS Roma (Coppa Italia) by fasthighlights-2012

В последвалите минути, Василис Торосидис, който само преди малко бе изпуснал едно от най-чистите положения за „вълците“ отбеляза и сякаш окончателно уби интригата в този полуфинал. В 73-ата минута халфът получи топката на границата на наказателно поле, овладя в движение и с мощен диагонален удар направи 3:1.


Inter Milan 1-3 AS Roma (Coppa Italia) by fasthighlights-2012

Въпреки това развитие, „нерадзурите“ не се отказаха. В 79-ата минута Рикардо Алварес финтира няколко футболисти от дясно по нападението на своя тим с мощен удар от границата на наказателното поле се намали – 2:3.


Inter Milan 2-3 AS Roma (Coppa Italia) by fasthighlights-2012

До края на мача двата отбора си размениха по още няколко хубави и опасни атаки, но само ловките изяви на двамата вратари, Самир Ханданович и Маартен Стекеленбург, предотвратиха нови попадения.