Отборът на Рома продължава с пълен актив от 15 точки след 5-я кръг в Италия. Рома победи Верона с 2:0, а капитанът на „вълците“ Франческо Тоти отбеляза 38-я си рожден ден. Тимът остава лидер във временното класиране, като конкурентът Ювентус има 12 точки и играе по-късно тази вечер с Аталанта.

Верона пък е шести във временното класиране в Италия с 8 точки в актива си. Домакините стигнаха до успеха с две попадения през второто полувреме, дело на Флоренци и Дестро.

Бразилецът Майкон бе в основата на първата по-сериозна възможност в двубоя, като в 13-ата минута стреля високо над гредата. Матия Дестро получи отличен шанс да открие за Рома само 2 минути по-късно. Дестро влезе в наказателното поле и отправи силен удар с глава, но пропусна. Пак той напредна опасно в 35-ата минута, но бе отсъдена засада. Гостите също имаха не лоша възможност в 37-ата минута, но ударът му бе изчистен в корнер.

Футболистите на Рома имаха превъзходство и търсеха начин да поразят вратата на съперника. И след почивката натискът на домакините продължи, като веднага след подновяването на играта рожденикът днес Франческо Тоти можеше да открие, но вратарят се намеси добре и спаси. В 61-ата минута Мираем Пянич центрира, а Мапу Янка-Мбива се извиси и стреля, но защитата се справи. Две минути по-късно Франческо Тоти изпрати топката в наказателното поле от корнер, Майкон овладя и стреля, но в страни от вратата.

Рома

източник: Gulliver/Getty Images

В 67-ата минута Тоти бе сменен, а на негово място влезе 23-годишният Алесандро Флоренци. Именно той реализира за Рома в 75-ата минута, след хубав удар извън наказателното поле в долния десен ъгъл на вратата на Верона. Малко по-късно след пас на Жервиньо към Матия Дестро, той стреля високо над гредата. Пак Дестро за малко да покачи резултата в 85-ата минута, но ударът му бе спасен от стража на гостите. Минута по-късно обаче Дестро бе точен за 2:0, с което подпечата успеха на Рома с шут от близо 40 метра в горния ляв ъгъл.

 

В самия край на мача Алесандро Флоренци също опита далечен изстрел, който мина на сантиметри от десния стълб, а двубоят приключи при 2:0 за домакините.