Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон вярва, че битката с Рома за титлата в Италия ще трае през целия сезон. Отборът на Рома бе единственият истински конкурент на Юве за първото място през миналата година, но грандът от Торино успя да стигне до трофея за трети пореден път.

Футболистите на Масимилиано Алегри спечелиха всичките си четири мача от началото на първенството, както и Рома, а ветеранът вярва, че двата състава ще спорят за върха до края на надпреварата.

„Тази битка ще продължи през цялата година“, категоричен бе Джиджи Буфон пред La Gazzetta dello Sport. „Рома няма да се откаже до края. Те имат силата и талантът да печелят, а и се представят добре. Взеха подкрепления през лятото, но и ние няма да се дадем. Мисля, че съперничеството ни прави лигата по-силна“, коментира още Буфон.

Вратарят отказа да сравнява работата на Алегри с тази на Антонио Конте в последните години. „Няма място за сравнения. Имам прекалено много опит, за да отговарям на подобни въпроси. Надявам се, че Алегри може да повтори успехите на Конте“, завърши Буфон.