Рома завърши при равенство 2:2 гостуването си на Киево, въпреки че водеше с 2:0 във Верона до 61-ата минута в среща от 15-ия кръг на Серия А.

Първото полувреме на стадион Бентегоди определено бе за вълците, в чийто състав Адриано започна като титуляр в атака заедно с Мирко Вучинич.

Малко изненадващо автор и двата гола за тима на Клаудио Раниери бе бразилският полузащитник Фабио Симплисио, който бе точен в 26-ата и 44-ата минути.

След почивката обаче нещата на терена се обърнаха на 180 градуса и изоставащият с 0:2 тим на Киево наложи контрол върху играта.

Летящите магарета се върнаха в мача в 61-ата минута, когато вратарят на гостите Жулио Сержио сгреши фатално, след като не успя да избие добре далечен изстрел и топката попадна на Давиде Москардели, който отблизо намали.

Крайното 2:2 фиксира резервата Пабло Граноче в 83-ата минута, след като бе изведен на чиста позиция от появилия се секунди по-рано на терена Мариано Болячино.

Видимо ядосаният от развитието на двубоя Даниеле Де Роси изпусна нервите си в 86-ата минута и след глупава проява получи директен червен картон, който го извади от следващия мач на Рома, който може и да е срещу Милан в по-следващия кръг, ако следващия не се играе заради очакваната стачка.

Вълците останаха на седмо място в класирането с 23 точки, докато Киево се изкачи на девета позиция с 20 точки.