Милан се наложи с 1:0 при гостуването си на Киево във Верона, и излезе поне за малко, на второ място във временното класиране в Серия А, на точка пред Наполи, който тепърва ще играе своя мач от 30-я кръг.

Футболистите на Милан играха с черни ленти, заради трагичната смърт на журналиста от клубната телевизия Клаудио Липи в катастрофа по-рано през седмицата.

Заради проблемите с контузии при „росонерите“, за първи път през 2013-та година Робиньо стартира като титуляр.

Кристиан Абиати имаше доста работа в рамката на вратата на гостите, като Сирил Теро бе основната заплаха за него.

С едно от първите си по-опасни положения, Милан откри резултата в 25-та минута. Бостиян Сезар фаулира Марио Балотели, той самият изпълни прекия свободен удар, който Кристиан Пуджиони отрази така, че топката попадна в Рикардо Монтоливо, и той добави в мрежата.

Балотели опита още няколко изстрела към вратата на Пуджиони, но стражът внимаваше, и на няколко пъти блокира добре италианския национал, и през първото, и през второто полувреме.

Абиати бе принуден да показва всичките си способности в 69-та минута, когато с върха на пръстите си извади удар на влезлия малко по-рано в игра Лучано, летящ под гредата му.

Битката между Балотели и Пуджиони продължи до края, но вратарят се справи във всички ситуации, който младият нападател си създаваше. Дарио Даинели не улесни работата му, като в 78-та минута си изпроси втори жълт картон и бе изгонен.

Киево трябваше на практика да доиграе мача с девет души, след като Драме извади рамото си, и въпреки че остана на терена, не можеше да се включи много дейно в играта.

Стоян за малко да изненада Милан, и да донесе точка на Киево, когато засече от воле центриране на Теро, но Мбае Нианг успя да го блокира чисто, и с това да спаси победата на гостите.