Отборът на Милан показа, че притежава всичко необходимо, за да стане шампион на Италия в този сезон, след като с човек по-малко би с 2:0 като гост Катания.

Дебютиралият с екипа на росонерите досегашен капитан на Байерн Мюнхен Марк Ван Бомел бе изгонен при резултат 0:0 в 54-ата минута, след като получи втори жълт картон. Освен това Масимилиано Алегри имаше и проблеми с контузени играчи в състава си.

Гостите обаче поведоха в 58-ата минута, когато Златан Ибрахимович изпълни опасно пряк свободен удар, стражът на сицилианците Мариано Андухар успя да избие изстрела му, но топката попадна в непокрития пред вратата Робиньо, който нямаше как да сгреши.

В 74-ата минута Масимо Амброзини получи травма и бе заменен от Марек Янкуловски. На почивката и друг полузащитник - 18-годишният германец Александър Меркел, също бе сменен принудително от новото попълнение Урби Емануелсон.

Въпреки, че бе с 10 човека на терена, Милан не даде шанс на Катания да изравни и реши всичко в 85-ата минута, когато Робиньо изведе Ибрахимович, а шведът от 8 метра удвои.

С успеха в Сицилия росонерите увеличиха преднината си на върха Серия А пред преследвачите Наполи и Лацио на 7 точки.