На своя стадион Олимпико Лацио победи с 2:0 Фиорентина в първия мач от 22-ия кръг на Серия А, като в герой се превърна 21-годишният чешки нападател Либор Козак, който вкара и двата гола за успеха на бианкочелестите.

В 68-ата минута Пер Кролдруп фаулира Козак в наказателното поле и домакините получиха право да изпълнят дузпа. Малко изненадващо зад бялата точка застана точно младият чех, но за сметка на това стреля много хладнокръвно и точно за 1:0.

В 74-ата орлите стигнаха до второ попадение след перфектна контраатака. Стефано Маури открадна топката в центъра на терена, Кристиан Броки напредна опасно и подаде вляво в наказателното поле към Джузепе Скули, който центрира към високия Либор Козак и той от близо прати топката в мрежата отново.

Неприятната новина за Лацио от този мач е, че голмайсторът на тима Серджо Флокари и бранителят Мобидо Диаките получиха травми преди почивката и бяха заменени.

Преди изиграването на останалите срещи от кръга Лацио се изкачи на трето място в Калчото, като е на 4 точки зад лидера Милан.