Милан и Наполи завършиха наравно 1:1 в дербито на 32-рия кръг в Серия А.

Мачът на „Сан Сиро“ започна с натиск на домакините, които още в 4-а минута бяха близо до гола след удар на Кевин Принс Боатенг, който обаче в последния момент бе спасен от Морган Де Санктис.

Постепенно Наполи поизравни играта, но точно в този момент „росонерите“ откриха резултата. В 29-а минута Бритос се бореше за топката с Пацини и изчисти с шпагат. За негово нещастие обаче топката попадна на крака на Матьо Фламини, който с много точен удар от пеналта вкара за 1:0.

Само 3 минути обаче трая радостта на домакините, тъй като Горан Пандев набързо изравни. Сунига изведе отляво Марек Хамшик, който добре отклони към наказателното поле за Пандев, който се оказа сам с топката и от няколко метра майсторски вкара за 1:1.

След гола, гостите заиграха по-добре и до края на полувремето бяха близо до това да направят пълен обрат. В 41-а минута Кавани пое топката след дълъг пас и успя да прехвърли Абиати. Вратарят обаче изби в последния момент и така предотврати много красив гол.

За разлика от вълнуващото първо полувреме, играта през втората част бе доста бавна като двата отбора като че ли повече внимаваха да не допуснат гол, отколкото да отбележат. Головите положения бяха заменени с куп жълти картони, а и един червен за голмайстора Фламини. В 71-а минута французинът бе изгонен заради безумно влизане с двата крака в краката на Сунига.

Въпреки числения си аванс, неаполитанци така и не успяха да направят по-сериозен натиск и да стигнат до голови положения в края. „Росонерите“ също не успяха да стигнат до втори гол и така двата отбора заслужено поделиха по точка.

В класирането Наполи е на второ място с 63 точки, на 8 зад лидера Ювентус, който в понеделник гостува на Лацио и при победа ще се доближи още повече до титлата. Милан остава на трето място с 59 точки.