Интер спечели суперкупата на Италия, след като победи с 3:1 Рома. Новият наставник на „нерадзурите” Рафа Бенитес започна по възможно най-добрия начин сезона на Ботуша, след като спечели първия си трофей, още в официалния си дебют с италианския шампион.

Носителят на купата Рома се постара, но Интер успя да обърне резултата от 0:1 до 3:1, а в крайна сметка и да вкуси дъха на победата.

„Римските вълци” показаха нокти в началото на мача, с попадение в 21-та минута. Тоти успя да намери по чудесен начин между двама Рийзе, а Йон-Арне с удар от линията на наказателното поле намери далечния ъгъл на вратата на Интер.

Малко преди двата тима да се разотидат по съблекалните, „нерадзурите” стигнаха до изравнително попадение. Горан Пандев се възпозлва от грешка на Вучинич, който реши да комбинира в собствената си половина със свой съотборник, бившият играч на Лацио отне топката и я заши за 1:1 точно във вратата, пазена от Лобонт.

В 67-та минута бразилският нападател на Рома влезе в игра, за да направи своя дебют за новия си тим. Дори и това обаче не помогна на „римските вълци”. В 70-та минута Диего Милито асистира на Самуел Ето’о, който реализира за 2:1.

Последното попадение в мача дойде в 80-та минута. Родриго Тадеи загуби топката около своето наказателно поле, Ето’о направи двойно със Снайдер, а след удара му топката се отби в крака на Лобонт и влезе за 3:1.

По този начин Интер спечели първата си купа след „ерата Моуриньо”, а летоброенето на Рафаел Бенитес в клуба започна с трофей.

Стартови състави:

Интер: Жулио Сезар, Майкон, Самюел, Лусио, Киву, Дзанети, Камбиасо, Пандев, Снайдер, Ето'о, Милито

Рома: Лобонт, Касети, Жуан, Мексес, Рийзе, Перота, Писаро, Де Роси, Менез, Вучинич, Тоти.