Лече победи с 1:0 Интер у дома и сложи край на серията от седем поредни победи на нерадзурите в Калчото. Единственото попадение в двубоя от 20-ия кръг на Серия А отбеляза Гилермо Джакомаци в 40-ата минута след асистенция на Масимо Одо, а цяло второ полувреме не стигна на гостите от Милано да изравнят.


От поражението на Интер се възползва Лацио, който би с 3:0 като гост Киево и се изкачи на 4-ото място в класирането. Орлите поведоха във Верона в 21-ата минута с гол на бразилския плеймейкър Ернанес, а резултатът се запази 1:0 до 88-ата, когато в рамките на само една минута неостаряващият Мирослав Клозе заби другите две попадения за римляните.


Неуспешен бе денят за два от тимовете, имали в началото на сезона амбиции за титлата. Наполи загуби с 2:3 като гост на Дженоа, а Рома се издъни вкъщи срещу Болоня и направи 1:1, след като губеше в резултата. Ветеранът Марко Ди Вайо даде преднина на гостите в 57-ата, а само 5 минути по-късно Миралем Пянич изравни за вълците.


В Генуа домакините дръпнаха с категоричното 3:0 с два гола на Родриго Паласио (31' и 70') и един на новопривлечения Алберто Джилардино (36'). Неаполитанците обаче се върнаха в играта десетина минути преди края с бързи попадения на Единсон Кавани (81') и Есекиел Лавеци (82'), но устремът им не стигна за равенство.

В друг двубой от днес хърватинът Игор Будан вкара два за Палермо при домакинския успех с 2:0 над Новара, а Аталанта се наложи с 1:0 като гост на Чезена след автогол на Марко Роси 14 минути преди края.