Фиорентина победи с 2:1 Сиена на „Артемио Франки“ и така спечели дербито на Тоскана в 20-ия кръг на Серия А. Амаури дебютира за „виолетовите“, като само страхотните намеси на Джанлука Пеголо му попречиха да се разпише за новия си тим.

Фиорентина взе нападателя от Ювентус през седмицата и го хвърли моментално в стартовата единайсеторка за мача. Въпреки че той не бе играл от осем месеца.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия президент на Италия Оскар Луиджи Скалфаро, който почина снощи на 93 години.

Домакините откриха резултата още в 4-та минута, когато точен за 1:0 бе Стеван Йоветич. Това бе и 10-и гол за футболиста от началото на сезона.

„Виолетовите“ удвоиха преднината си през второто полувреме. В 63-та минута Рикардо Монтоливо центрира от пряк свободен удар към Амаури и Чезаре Натали, но бранителят в крайна сметка вкара за 2:0.

Попадението за гостите падна в последна в самия край на двубоя. Настасич игра с ръка в наказателното си поле и Сиена получи правото да изпълни дузпа. Емануеле Калайо пък я реализира, за да оформи крайното 2:1.

След успеха Фиорентина заема 8-то място с 25 точки. Сиена на 17-та позиция с 19 точки.