Лацио постигна втора победа срещу Щутгарт, но този път с 3:1 като домакин на стадион „Олимпико“ в осминафиналния мач реванш от Лига Европа. По този начин „римските орли“ се класираха за четвъртфиналите на турнира с общ резултат 5:1.

Домакините поведоха в 6-та минута, когато Щефан Раду подаде към Либор Козак се възползва от грешка на Рафаел Холцхаузер и вкара за 1:0.

Лацио удвои своята преднина в 8-та минута, когато след бърза контраатака топката стигна до Либор Козак, който за втори път прати топката във вратата на Улрих.

Щутгарт успя да се съвземе и в 18-та минута Ведад Ибишевич стреля опасно, но Маркети спаси.

Лацио бе близо до това да вкара трети гол в 35-та минута, но ударът на Кандрева бе отразен от Улрих.

В 41-та минута вратарят на Лацио Маркети получи тежка контузия след сблъсък с Ибишевич и бе заменен принудително от Албано Бисари.

Сакай отправи опасен удар в 52-та минута, но Бисари спаси без проблеми. Минута по-късно Хайнал центрира от корнер в наказателното поле на Лацио, след което Холцхаузер стреля, но Бисари спаси.

Щутгарт отбеляза почетен гол в 62-та минута, когато Македа подаде към Хайнал, а той с премерен удар прати топката във вратата на Бисари.

Лацио все пак успя да вкара трети гол в 87-та минута, когато Кандрева подаде към Козак, който прати за трети път топката във вратата на Улрих и по този начин оформи своя хеттрик в срещата.

Така Лацио се класира за четвъртфиналите на турнира.