Ювентус и Лацио завършиха наравно 1:1 в първия мач помежду си от полуфиналите за Купата на Италия. По този начин столичани си осигуриха леко предимство преди реванша, който е в Рим на 29 януари.

През първото полувреме в Торино битката бе предимно в средата на терена като головите възможности бяха рядкост, но все пак повечето бяха пред вратата на Ювентус.

Още от началото на втората част обаче домакините показаха, че са се мобилизирали и ще търсят победата. В 54-а минута Матри бе близо до попадението, след като засече по чудесен начин центриране, но Маркети спаси удара му.

Логичното се случи в 63-а минута, в която Емануеле Джакерини центрира перфектно към Федерико Пелузо, който надскочи своя пазар и с глава вкара за 1:0.

В 80-а минута Юве бе близо до втори гол след технично изпълнение с глава на Видал, но Маркети отново бе блестящ и изби от голлинията.

Така изненадващо се стигна до 86-а минута, в която Кандрева центрира от корнер, защитата на Ювентус не се ориентира добре и топката попадна на крака на Стефано Маури, който я засече и вкара за крайното 1:1.