Отборът на Интер се прости с Европа през следващия сезон, след като допусна поражение у дома с 1:3 от Лацио в мач от 36-я кръг на Серия А. До края на шампионата в Италия остават само два кръга, в които на практика тимът няма как да достигне до ценните места.

Римските орли демонстрираха демонстрираха по-добър футбол от своя съперник в течение на целия мач, с което заслужено взеха трите точки. В началото на срещата „нерадзурите“ имаха малко преимущество на терена, но в 22-та минута Лацио излезе с едни гърди напред чрез Серджо Флокари.

Около 10 минути по-късно обаче равнопоставеността по отношение на резултата бе възобновена, след точен удар с глава на Рикардо Алварес. Малко преди двата тима да се оттеглят на почивка Ернанеш реализира от дузпа за 2:1. Последният гол в мрежата на Интес се оказа доста красив за нещастие на феновете на този отбор. Оджени Онази стреля от далечна дистанция за крайното 3:1.

След поражението Интер се намира на 8-о място с 53 точки, далеч от позициите за Европа, докато Лацио е на 7-а позиция с 58 точки, който все още може да се бори за Лига Европа.

В друг мач от кръга Наполи победи като гост с 3:0 Болоня, с което си осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Шампионът на Италия Ювентус победи с минималното 1:0 като гост Аталанта, а единственото попадение в мача бе дело на Алесандро Матри, който се разписа в 18-та минута след асистенция на Андреа Пирло. В средата на първото полувреме главният съдия прекъсна за кратко срещата, заради хвърлени предмети от трибуните по терена. Антонио Конте се наложи да успокоява привържениците, а малко след това срещата бе подновена.

Фиорентина засега запазва мястото си в Лига Европа след победа с 1:0 над Сиена., който е заплашен от изпадане в Серия Б.

Резултати:

Пескара – Милан 0:4

Аталанта – Ювентус 0:1

Болоня – Наполи 0:3

Каляри – Парма 0:1

Интер – Лацио 1:3

Палермо – Удинезе 2:3

Сампдория – Катания 1:1

Сиена – Фиорентина 0:1

Торино – Дженоа 0:0